Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 

Fast forward, voor zijn afstuderen moest Rop snel werken en met ecoline had ie in 1 avond zes verschillende dieren snel op nat papier geschilderd. Met deze techniek is hij verder gegaan; hij blaast niet met rietjs, het is zoals het is. Soms schildert Rop hetzelfde dier een aantal keer en kiest hij vervolgens de beste uit de serie.

 
 

Rop van Mierlo is ontwerper en illustrator en studeerde in 2008 cum laude af aan Design Academy Eindhoven. In 2011 won hij de Dutch Design Award voor zijn boek Wild Animals, met daarin de iconische dierfiguren, nat-in-nat geschilderd. Het boek vormde zijn doorbraak, maar Rop houdt zich bezig met veel verschillende projecten. Tekenen en schilderen vormen de rode draad, van scheidslijnen tussen de disciplines trekt hij zich niet te veel aan. 

 

 

Voor de duidelijkheid, Rop is met een p. Officieel heet hij Rob, maar zijn oma bleef het maar fout schrijven en in zijn klas zaten ook nog eens drie jongens met dezelfde naam. 'Dus besloot ik al vrij jong als Rop door het leven te gaan. Handig, want nu vergeten mensen zelden mijn naam.'

 
 
 

En met welk dier is het Wild Animals avontuur begonnen, heeft Rop van Mierlo dat schilderij nog steeds? 

'Die heb ik nog. Het is de tijger en soms denk ik dat het de beste is die ik ooit heb gemaakt! Die hele eerste serie heb ik nog, afgezien van een schilderij van de ezel die ik verkocht aan Marni toen ik met hen samenwerkte aan een collectie T-shirts en tassen in 2013.'

 

Nu zijn de wondere werken van Rop van Mierlo vertaald in zachte breisels van alpaca en wol mix. De vesten en truien zijn handgebreid in Bosnië en op de voor- en achterkant geborduurd, op een zodanige manier dat het lijkt alsof de afbeelding in de wol is geweven. De kindertekening van de professionele illustrator is een volwassen, aaibaar merk geworden. Welcome Wild Animals!

x