• Home/
  • Stories/
  • Italiaanse elegantie/
 

Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Barena Venezia staat symbool voor Italiaanse elegantie en stijl

Barena Venezia, een merk dat zijn wortels heeft in de rijke culturele geschiedenis van Venetië, staat symbool voor tijdloze elegantie en verfijnd vakmanschap. Het exclusieve Italiaanse merk onderscheidt zich vooral door stijlvolle designs in hoogwaardig materialen en is inmiddels een vaste waarde in onze online store. Barena Venezia is een unieke mix van traditionele Italiaanse kleermakerij en moderne invloeden, en weet ons elk seizoen weer te verrassen met bijzondere collecties.

 
 
Klassiek met een moderne twist

Barena Venezia is in 1994 opgericht in het prachtige Venetië door Sandro Zara en Massimo Pigozzi. Het merk put dan ook inspiratie uit het rijke textielverleden van de Veneto omgeving. De naam 'Barena' verwijst naar de unieke zoutwaterlagunes in de regio, een element dat de natuurlijke en rustieke esthetiek van het merk weerspiegelt. De collecties van Barena zijn een ode aan de eenvoudige, landelijke kledingstijlen van de lokale vissers en boeren, gecombineerd met de verfijning van de Venetiaanse adel uit het verleden.

 
 

Elk kledingstuk van Barena Venezia wordt gekenmerkt door subtiele details en een scherpe aandacht voor snit en vorm. Dit resulteert in elegante, draagbare collecties die zowel comfortabel als stijlvol zijn. De gebruikte stoffen zijn van de hoogste kwaliteit, variërend van zachte wol en linnen tot luxueus katoen.

 
 
Duurzaam en verantwoord

Barena Venezia kwam toevallig op ons pad en we vonden het meteen bij ons passen. Bij Soul-sister kiezen we bewust voor merken die zowel stijlvol als verantwoord zijn en Barena Venezia staat bekend om zijn commitment aan duurzaamheid. Het merk maakt gebruik van lokale ambachtslieden en streeft ernaar om de ecologische voetafdruk van hun productieprocessen te minimaliseren. 

Daarnaast zijn de ontwerpen van Barena Venezia veelzijdig en tijdloos, waardoor ze perfect passen in de garderobe van de moderne vrouw die op zoek is naar kleding die zowel op kantoor als in een casual setting gedragen kan worden. 

 
 
De vrouwenlijn van Francesca Zara: elegantie geïnspireerd door La Serenissima

De vrouwenlijn werd geïntroduceerd door creatieve duizendpoot Francesca Zara. Dochter Francesca begon ooit aan een studie taal- en letterkunde, maar na een aantal jaren werken en reizen in het buitenland, vond ze in het familiebedrijf toch haar weg naar mode. Per fortuna. Zara, wiens designs naadloos aansluiten bij de liefkozende bijnaam van Venetië, La Serenissima, creëert kledingstukken die tijdloos, sereen en uiterst smaakvol zijn. Haar aanpak combineert subtiele luxe met minimalistische esthetiek, resulterend in kledingstukken die niet alleen mooi zijn door hun eenvoud, maar juist ook door hun diepgang en aandacht voor detail. 

 
Barena Venezia is een blijver bij Soul-sister

Barena Venezia heeft zich niet alleen bewezen als een merk met een liefde voor ambacht en geschiedenis, maar ook als een voorloper op het gebied van exclusieve Italiaanse mode. Het merk maakt bijzondere kleding, die zowel uniek als praktisch is. Hun filosofie om 'minder maar beter' te produceren, resoneert sterk met onze eigen visie. We zijn dus ook echt trots om een merk te voeren dat niet alleen de Italiaanse mode-erfenis voortzet, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. We hopen dat de tijdloze aantrekkingskracht en het onmiskenbare comfort van Barena Venezia onze dames zal blijven inspireren. 

x