Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Kenners weten het, de kleding van Hope heeft een eigen edge maar is niettemin tijdloos; pasvorm en kwaliteit zijn geweldig en alle ontwerpen zijn heel erg van nu.

Draag je eenmaal een Hope kledingstuk, dan blijf je verknocht. Bovendien is Hope met recht vooruitstrevend te noemen, want al sinds 2017 zijn alle kledingstukken gelabeld met zowel een dames- als herenmaat. 'Style comes before gender' verklaart Hope op hun eigen website en we hadden het niet beter kunnen verwoorden.

 

Tegenwoordig staat Frida Bard (weggekaapt bij het gerenommeerde Acne Studios) als hoofd designer aan het creatieve roer. Zij drukt een zichtbaar nieuwe stempel op de Hope collecties, en met succes, begin dit jaar won ze in Zweden de prestigieuze Elle’s Designer of the Year Award 2018.

 

 

Goed, en wat heeft Hope voor ons in petto? Frida Bard omschrijft de collecties als seizoen-neutraal, wat betekent dat alle items praktisch het hele jaar door zijn te dragen. Zeker, de focus ligt nog steeds op individualiteit en persoonlijke kracht, maar wederom komt het genderneutrale aspect om de hoek kijken. Het is namelijk meer dan alleen een maatlabel; de designs zijn geïnspireerd op de unisex klassiekers als blouses en Tees, en veel looks zijn nadrukkelijk bedoeld voor zowel hem als haar. Naast deze progressieve gedachte, draait het eigenlijk altijd wel om oversized.

 
 

Het echte ‘maatwerk’ wordt trouwens ook niet geschuwd. We zien regelmatig jassen en blazers met sterke schouders en de populaire broeken Krissy en Law komen elk seizoen wel weer voorbij. De prints zijn vaak ‘unexpected’, geïnspireerd op kunstwerken, schilderijen of surrealistische jaren ‘30 prints.

 

Qua T-shirts en blouses is Hope uitermate consistent. Da’s dan wel weer fijn, want voor je dagelijkse portie styling blijft een bijzondere basic altijd meer dan welkom. Samengevat, de items van Hope zijn behalve beeldschoon dus ook bijzonder draagbaar. En, van alle tijden!

 
x